Søndag 16.06

Her kommer det innleg om mine arbeider, utstillinger og annet som kan interesser rundet mine arbeider.

Nå lager jeg ny hjemmeside. Dette har vært på trappene et års tis, men pga. ulike hendelse har dette blitt skøvet på.

Jeg håper denne siden skal bli bra og at jeg med denne skla kunne bidra til at jeg lettere skal kunne informere om hendelser, samt at jeg skal kunne vise eksempler på mine nye arbeider.

Så skal jeg her bare skrive litt for å fylle ut til en artikkel. Dette er en test og det er i grunnen ikke nødvendig å lese videre her. Som sagt, dette er bare for å se hvordan dette blir seende ut. Det som kommer videre nå er bare tull og rør for å lage en større artikkel. Artikkelsen har intet innhold. Skal bare ha opp størrelsen på innleget for å se hvordan det blir seende ut.

Nå er jeg i grunnen litt lei av å skrive, så nå limer jeg inn en artikkel om meg fra wikipedia:

Morten Strømsodd (født 13. november 1976) er en norsk kunstmaler. Han bor i Strømsoddbygda i Ringerike kommune og har sitt atelier i Strømsoddbygda grendehus.

Innhold

Utdannelse og praksis

Etter grunnleggende yrkesfaglig utdannelse ved Hønefoss videregående skole 1993-1994, Namdals folkehøgskole 1994-1995 og Verdal videregående skole 1995-1996 studerte han akt og portrett ved Charles H Cecils Studios i Firenze, Italia 1997-1998 og 2001, samt tredje år ved Oslo tegne- og malerskole 1999-2000.

Strømsodd maler lokale landskap og interiører, portretter og stilleben. Han har fra midten av 90-tallet foretatt mange studieopphold i Europa og Norge for å studere fortidens mestre og malerteknikker. I senere arbeider er hans behandling av lyset i motivene spesielt fremtredende. Han maler ofte portretter og stilleben i en tradisjon med røtter i renessansens teknikk og formspråk. Blandt Morten Strømsodds mest særpregede bilder er det et kjennetegn at han tar opp urgamle og evige esoteriske tema. Disse maleriene er med sin dype symbolikk spennende å betrakte, men samtidig krevende å tolke.

Innkjøp, utsmykninger og oppdrag

Strømsodds bilder er kjøpt inn av flere offentlige institusjoner, for bruk i offentlige rom og av private.

I 2005 fikk Morten Strømsodd i oppdrag å fullføre et maleri av Oppstandelsen i Lunder kirke. En rekke malerier var funnet på kirkeloftet under restaureringsarbeider i kirken og var i svært dårlig forfatning. De ble restaurert og satt i ramme, for siden å bli plassert på kirkeveggene. Anders Bugge mener at de kunne stamme fra siste halvdel av 1700-tallet, men kunstner(ne) er ukjente. Motivene omfatter kjente faser fra Kristi liv, men Oppstandelsen manglet. Strømsodds bilde henger nå på sørveggen i skipet, der det kompletterer rekken av malerier om Kristi liv.

Utstillinger

Morten Strømsodd har hatt arbeider ved en rekke utstillinger i fra ca 1995 og har blant annet deltatt flere ganger i Kunst Rett Vest.